FAQ
Veelgestelde vragen over raamfolie
De etchfolie met zandstraaleffect die wij gebruiken is bijna 90% lichtdoorlatend en hierdoor ook toe te passen op HR++ en HR+++ glas. Wij kunnen helaas geen garantie geven, maar wel vermelden dat wij in onze ruim 20 jaar ervaring met deze raamfolie nog nooit een klacht van een thermische breuk hebben gehad. Een thermische breuk ontstaat meestal wanneer het raam aan de binnenzijde is beplakt met een niet lichtdoorlatende folie of wanneer er bijvoorbeeld een poster het raam voor een groot deel afdekt. Hierdoor kan er een te groot temperatuurverschil ontstaan binnen en buiten en dan kan er een thermische breuk ontstaan.
Wij verkopen deze folie niet, omdat het effect altijd twee kanten opwerkt, wat wil zeggen dat wanneer het buiten donker is en bij jou binnen het licht brandt, dan kan je niet meer naar buiten kijken en mensen kunnen dan wel bij jou naar binnen kijken.
Over het algemeen brengen wij de raamfolie zelf aan, maar wanneer je te ver weg woont en zelf heel handig bent, dan sturen wij het op met daarbij duidelijke plakinstructies en een aanwrijfspatel.
De folie heeft een lijmlaag en is hierdoor niet opnieuw te gebruiken. Statische raamfolie is wel opnieuw te gebruiken, maar deze verkopen wij niet.
Volgens de leverancier van de gezandstraalde raamfolie is er een levensduur van 7 jaar voor deze folie, maar dit geldt voor buitengebruik. Aangezien wij deze folie bijna altijd binnen aanbrengen gaat hiermee de levensduur natuurlijk met jaren omhoog. Bij een van onze eerste klanten, namelijk eetcafé De Paerdestal in Hoorn, zit onze raamfolie er al 20 jaar op zonder kwaliteitsverlies.
Wanneer je ooit de raamfolie weer van het raam wilt verwijderen kan je dat het beste doen met een haarföhn. Gewoon de folie iets verwarmen, zodat de folie wat zachter wordt en niet elke keer afbreekt wanneer je het van het raam trekt. Niet te warm maken, want anders kan het raam barsten. Overgebleven lijmresten kunnen daarna verwijderd worden met een lijmverwijderaar.